SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI (YENİ BAŞVURULAR)

1. Ön kayıt formunda hata yaptım. Ne yapmalıyım?

Başvuru düzenleme işlemi aktif hale getirilmiştir. Başvurunuzu güncelleyebilirsiniz.

2. İlanda belirtilen alanların dışında formasyon alabilir miyim?

2024-2025 eğitim öğretim yılı için yalnızca ilanda belirtilen alanlarda formasyon kursiyer alımı yapılacaktır. İlanda belirtilen alanlardan herhangi biri için koşulları sağlamanız halinde başvuruda bulunabilirsiniz.

3. Gazetecilik bölümünden mezun oldum. Halkla ilişkiler ve organizasyon hizmetleri için başvuruda bulunabilir miyim?

Bu dönem yalnızca Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri alanı için alım yapılmaktadır. İlan metninde Halka İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri alanın karşısında yazan (3.sırada)  Gazetecilik ve Halkla İlişkiler bölümü iki bölümü değil tek bir bölümü temsil etmektedir. Bazı üniversitelerde doğrudan bu isme sahip bir bölüm mevcuttur. Sadece Gazetecilik bölümünden mezun olanlar bu alana başvuruda bulunamamaktadır.

4. Formasyon programında engelliler için indirim yapılmakta mıdır?

Evet. Belgenizde yazan engel oranı doğrultusunda ücret muafiyeti uygulanmaktadır.

5. Şehit veya gazi yakınları için indirim yapılmakta mıdır?

Evet. Şehit ve gazi yakınlarından ücret talep edilmemektedir. Bu durumdaki adaylar, durumlarını belirten belgeni sunarak muafiyetten yararlanabilirler.

6. Daha önce formasyon dersleri aldım ancak hepsini tamamlayamadım ya da başarılı olamadım. Başvuruda belirtmem gereken bir durum var mıdır?

Daha önce formasyon derslerini alan kursiyerler muafiyet başvurusunda bulunabilirler. Muafiyetlerinin kabul edilmesi halinde, yalnızca kalan derslerini alarak programları tamamlayabilirler.

7. Formasyon dersleri arasında daha önce aldığım ders/dersler var. Diğer adaylarla aynı ücreti mi yatırmam gerekiyor?

Evet. İlan metninde de belirtildiği gibi ders muafiyeti ve kayıt sildirme işlemlerinde herhangi bir ücret muafiyeti ya da iadesi uygulanmamaktadır.

8.Kesin kayıt evraklarını sisteme yükledim. Şimdi ne yapmalıyım?

Cevap: Kesin kayıt evraklarınız kontrol edildikten sonra tarafınıza e-posta ile kaydınızın onaylandığına ilişkin e-posta gönderilecektir. İlgili e-postada gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.

9.Ayaktan alım nedir? Bu alım için fakülteye gelmemize gerek var mıdır?

Cevap: Ayaktan alım, boş kalan kontenjanlar için ilk başvuran ve koşulları sağlayan adayın alınmasını ifade etmektedir. 23.08.2024 tarihinde boş kalan kontenjanlar için 18.30’da ayaktan alım başvuru linki yayımlanacaktır. Ön kayıt başvurusu yapıp sıralamaya giremeyen ya da ön kayıt başvurusunu kaçıran adaylar bu alımlar için başvuru yapabilecektir. Başvuru formunu dolduran ve kontenjan hakkı elde eden adaylara e-posta ile bilgilendirme mesajı gönderilecektir. İlgili adaylar, bilgilendirme mesajından itibaren 24 saat içinde kesin kayıtlarını tamamlamak zorundadır. Aksi halde kayıt hakları bir sonraki adaya devredilecektir.

10.Ön kayıt başvurusunda bulundum ancak sıralamaya giremedim. Sıralamada benim not ortalamamdan daha düşük ortalamaya sahip adaylar var. Bunun sebebini öğrenebilir miyim?

Cevap: Başvurularda süreç şu şekilde yürütülür. Ayrılan kontenjan dahilinde adaylar GANO’larına göre sıralanır. Kontenjanın yarısı Akdeniz Üniversitesi mezunlarına yarısı diğer üniversitelerin mezunlarına ayrılır. Akdeniz Üniversitesi mezunları kendi aralarında, diğer üniversitelerin mezunları kendi aralarında sıralanır.

Örnek: Matematik alanı için 12 kişilik kontenjan ayrılmıştır. Kontenjanın altısı Akdeniz Üniversitesi mezunlarına, altısı diğer üniversitelerin mezunlarına ayrılmıştır. Matematik alanından başvuran Akdeniz Üniversitesi mezunu ilk altı kişi (GANO sıralamasına göre) belirlenir. Diğer tarafta, Matematik alanından başvuran diğer üniversitelerin mezunlarından ilk altı kişi (GANO sıralamasına göre) belirlenir ve toplamda 12 kişi alınır. Bu koşullara rağmen hala hata olduğunu düşünüyorsanız formasyon@akdeniz.edu.tr e-posta adresimize durumunuzla ilgili bilgi almak için başvurabilirsiniz.

Eklenme tarihi: 13.08.2024 20:15:25
Son güncelleme: 25.08.2024 23:04:49