Formasyon Ders Muafiyeti Başvuru İşlemleri

onemli-duyuru.jpg (50 KB)

Formasyon ders muafiyeti başvuruları yalnızca 1.dönem alınacak olup 2.dönem muafiyet başvurusu alınmayacaktır. Bu nedenle, muafiyet başvurunuzda her iki dönemdeki derslere ilişkin muafiyet talebinizi de belirtebilirsiniz.

2024-2025 eğitim öğretim yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına kaydolan kursiyerler ders muafiyeti başvurularını 16.09.2024-04.10.2024 (saat 17.30'a kadar) tarihleri arasında yapabilecektir. Muafiyet başvurularını, Akdeniz Üniversitesi/ Eğitim Fakültesi Evrak Kayıt Birimine yapmanız gerekmektedir. Kargo veya PTT ile muafiyet belgeleri gönderilebilir. Bu şekilde gönderilen muafiyet evraklarında sorumluluk kursiyerlere aittir.

Ders muafiyeti başvurularıyla ilgili süreçler şu şekilde yürütülecektir:

Ders muafiyetleri sürecinde, öğrencilere/mezunlara yönelik formasyon eğitimi kapsamında alınan derslerin muafiyeti ayrı değerlendirilecektir. Bu kapsamda alınan ve başarılı olunan dersler doğrudan muaf edilecektir.

Formasyon eğitimi dışında olup ilgili bölümün müfredatı kapsamında alınan ve  benzer içeriklere sahip olan derslerin muafiyetinde ise süreçler iki aşamada sürdürülecektir. İlk etapta AKTS kontrolü yapılacaktır. İlgili dersin AKTS'sinin formasyon programındaki dersin AKTS'si ile aynı veya daha yüksek olması durumunda ders içerikleri karşılaştırılacaktır. Ders içeriklerinin uyuşması durumunda ilgili dersten/derslerden muaf edilecektir.

YÖK tarafından alınan karar doğrultusunda Öğretmenlik Uygulaması dersinden muafiyet işlemi yapılamamaktadır.

UYARI: Muafiyet başvurularında muafiyet başvuru dilekçesi, onaylı transkript ve ders içerikleri zorunludur. Herhangi birinin eksik olması halinde, başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Ders Muafiyet Başvuru Dilekçesi

Eklenme tarihi: 6.09.2024 12:50:21